image_alt_text image_alt_text image_alt_text image_alt_text

Interplanet

Piškotki - varnost in zasebnost


Uporaba piškotkov

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke za spremljanje obiskanosti spletnih strani s ciljem izboljšanja in lažjega brskanja po spletnih straneh.

Kaj je piškotek ?

Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Prenese se preko brskalnika pri prvem obisku spletne strani in ko se naslednjič vrnete na stran z istega računalnika, tablice ali telefona, lahko brskalnik preveri, ali je piškotek z naslovom spletne strani shranjen.

Brskalnik uporabi podatke iz piškotka ter jih pošlje nazaj na spletno stran. To omogoča spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko tudi temu ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve.

Prednosti piškotkov

Ob uporabi istega računalnika ( tablice ali telefona ) in brskalnika so piškoti zelo uporabni, saj si lahko na primer zapomnijo vaše nastavitve, pomagajo nam spremljati, kako uporabljate naše strani in naredijo prikazano vsebino bolj ustrezno vašim potrebam in načinu brskanja. 

Piškotek   Opis   Lokacija
session_name   Ohranja podatke o brskanju in omogoča boljše in lažje delovanje spletne strani   Vsebine spletnih strani
_utma, _utmb, _utmc, _utmz   Pomaga spremljati obiskanost spletnih strani in način uporabe, da lahko spletne strani še izboljšamo.   Vsebine spletnih strani
you_tube   Piškotki YouTube-a se namestijo ob predvajanju video vsebin   Video vsebine
vimeo   Piškotki Vimea se namestijo ob predvajanju video vsebin   Video vsebine
se_strinja_s_piskotki   Ohrani informacijo o seznanjenosti s piškotki in zasebnostjo   Uvodna spletna stran


Upravljanje in brisanje piškotkov

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. 

Za upravljanje piškotkov vam večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek. 

Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko enostavno izbrišete.

Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom.
Kontaktne informacije

Če iščete zanesljivega partnerja za izvedbo vašega projekta, nas pokličite ali pošljite sporočilo.
Z veseljem se bomo pogovorili z vami !


Naslov

Telefon

Tehnočna pomoč in podpora